Якими клінічними протоколами зі стоматології керуватися з 1 вересня 2022 року

Автор
засновник Юридичної компанії «Medcraft», експерт з медичного права
У вересні 2022 року втратять чинність деякі протоколи надання медичної допомоги зі стоматології. Якими протоколами керуватися лікарям-стоматологам, якщо не затвердять нові?

Курс для керівника стоматології СПРОБУВАТИ БЕЗПЛАТНО ⭐

Якими клінічними протоколами зі стоматології керуватися з 1 вересня 2021 року

Із 01.09.2021 мав утратити чинність наказ МОЗ від 23.11.2004 № 566 «Про затвердження Протоколів надання медичної допомоги за спеціальностями «ортопедична стоматологія», «терапевтична стоматологія», «хірургічна стоматологія», «ортодонтія», «дитяча терапевтична стоматологія», «дитяча хірургічна стоматологія» (наказ МОЗ «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України» від 28.02.2020 № 590). Утім, 31.08.2021 МОЗ відтермінував зміни на рік — до 1 вересня 2022 року. Відповідні зміни профільне міністерство ухвалило наказом від 31.08.2021 № 1852.

! Продовжуйте користуватися протоколами, затвердженими МОЗ.

Наразі ДУ «Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України» на своєму сайті закликає громадські організації, лікарів-стоматологів, науковців та викладачів-медиків до роботи зі створення стандартів надання медичної допомоги.

Клінічний маршрут і локальний протокол: різниця

Що ляже в основу нових стандартів

За інформацією ГО «Асоціація стоматологів України» в основу створення стандартів надання стоматологічної допомоги покладуть:

  • наукові розробки вітчизняних учених
  • результати спільних досліджень із Національною академією медичних наук України та Національною академією наук України
  • доказову базу систематичних оглядів
  • результати клінічних досліджень
  • клінічні протоколи міжнародної стоматологічної спільноти

Стандарт медичної допомоги розробляють відповідно до пріоритетів системи охорони здоров’я для найактуальніших медичних проблем.

Протоколи розробляйте відповідно до наказу МОЗ «Про створення та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги в системі Міністерства охорони здоров’я України» від 28.09.2012 № 751.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді