Чи зараховується робота на посаді інструктора з плавання до медичного стажу за вислугу років?

Відповідно до пункту «е» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення», право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення за наявності спеціального стажу роботи від 25 до 30 років за переліком, що затверджується Кабінетом Міністрів України, незалежно від віку.

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 листопада 1993 р. № 909 року (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2004 року № 1567) затверджено Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років (далі — Перелік).

В розділі 2 Переліку зазначені заклади і установи охорони здоров’я та посади, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років — лікарі та середній медичний персонал (незалежно від найменування посад).

Якщо посада інструктора з плавання дитячої поліклініки належить до посад середнього медичного персоналу (підлягає атестації відповідно до положення про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» від 23 листопада 2007 р. № 742, зареєстрованим в Мін’юсті України 12 грудня 2007 р. за № 1368/14635), робота на цій посаді в закладах охорони здоров’я дає право на призначення пенсії за вислугу років.

Отже, для визначення права на зарахування до спеціального стажу роботи на вказаній посаді до Пенсійного фонду надається відповідна довідка з закладу охорони здоров’я.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді