Продовження відстрочки від мобілізації заброньованим працівникам

985
Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри

Запитання

Як продовжити відстрочку від мобілізації заброньованим працівникам на строк до двох місяців?

Відповідь

КМУ постановою від 07.09.2022 № 1002 вніс зміни до спеціального нормативного акта, за яким бронюємо працівників під час війни — постанови КМУ «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» від 03.03.2022 № 194 (далі — Постанова № 194). Зокрема, Постанову № 194 доповнили нормами, які дозволяють:

  • продовжити на строк до двох місяців відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації;
  • підприємствам, установам, організаціям видавати військовозобов’язаному працівнику витяг з наказу Мінекономіки, щоб підтвердити відстрочку.

Мобілізація медпрацівників — 2022: чи всі медики військовозобов’язані

Мінекономіки виклало у листі від 09.09.2022 № 2714-20/64461-03 рекомендації, як продовжити строк дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, що міністерство надало у березні-квітні 2022 року.

Мінекономіки радить додати до пропозицій інформацію про звільнених працівників, на яких оформлювали бронь, зазначити їхнє прізвище, ім’я та по батькові й додавати копію наказу про звільнення. Їм відстрочки анулюють.

Керівники органів державної влади, інших державних органів:

  • аналізують пропозиції підприємств, установ та організацій та їх обґрунтування потреби продовжити строк дії відстрочок;
  • не раніше ніж за 10 робочих днів до завершення строку дії відстрочки подають у довільній формі Мінекономіки пропозиції підприємств, установ та організацій.

Мінекономіки опрацює пропозиції та ухвалить рішення:

  • продовжити строк дії відстрочки на строк до двох місяців або відхилити подані пропозиції;
  • анулювати відстрочки працівникам, яких звільнили з органу державної влади, іншого державного органу, підприємства, установи, організації.

Копію наказу Мінекономіки надішле органам державної влади, іншим державним органам та Міноборони. Міноборони через Генштаб ЗСУ протягом одного дня повідомить про це ТЦК та СП.

Мінекономіки звертає увагу керівників підприємств на те, що у такий спосіб можна продовжити тільки строк дії відстрочок, які військовозобов’язаним працівникам надали у порядку, визначеному Постановою № 194.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати роботу сімейного лікаря

19 травня відзначаємо Всесвітній день сімейного лікаря. Тож з’ясуймо, які вимоги нині висуває законодавство до роботи лікарів первинної ланки медичної допомоги
14798

Як штучний інтелект трансформує роботу керівника медичного закладу, лікаря та медсестри

Розглянемо основні способи застосування штучного інтелекту в роботі різних медичних працівників на основі аналітики української AI-платформи телефонії, колтрекінгу та аналітики дзвінків Ringostat
348