У Хмельницькому пройшла конференція з профілактики внутрішньо-лікарняних інфекцій

15 жовтня відбулася конференція з профілактики внутрішньо-лікарняних інфекцій під головуванням Світлани ІВАСЮК, головної медичної сестри Хмельницької обласної лікарні

У заході взяли участь головні медичні сестри лікувально-профілактичних закладів області, старші медичні сестри хірургічного профілю та маніпуляційні сестри відділень стаціонарів.

Під час конференції були розглянуті такі питання:

  • дотримання високого рівня гігієни в медзакладах;
  • профілактика професійних захворювань медперсоналу;
  • запобігання розповсюдження внутрішньо-лікарняних інфекцій;
  • принципи організації санітарно-епідимічного контролю в закладах охорони здоров’я; 
  • забезпечення комфортних умов для пацієнтів.

Про те, як боротися з внутрішньо-лікарняними інфекціями, розповів у своїй лекції експерт-дезінфекціоніст Андрій КРАПЛЯ. Фахівець зазначив актуальні методи боротьби зі стійкими бактеріями, зокрема, наголосив на важливості дезінфекції рук та поверхонь за допомогою антисептичних препаратів. Окрему увагу доповідач звернув на засоби, призначені для обробки хірургічного, ендоскопічного та стоматологічного обладнань.

Крім того, учасникам презентували сучасні технології, що допомагають забезпечити належний рівень гігієни лікарняного середовища, методи контролю якості роботи медичних працівників та організації роботу закладу охорони здоров’я з урахуванням потреб як персоналу, так і пацієнтів. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді