МОЗ отримало бронежилети та каски для захисту медиків екстренки

Захисне обмундирування надійшло у межах гуманітарної допомоги від Словацького фонду «Відродження України» та компанії «Crown Agents»

МОЗ отримало бронежилети та каски для захисту медиків екстренки

Медики екстреної медичної допомоги отримають:

  • 235 бронежилетів
  • 150 касок
  • 150 пластин

Як медпрацівникам застосовувати ЗІЗ

Усе обмундирування МОЗ розподілить між закладами екстреної медичної допомоги та медиками, які виконують свій професійний обов’язок у реаліях війни.

«Поверх своїх білих халатів сьогодні сотні медиків змушені одягати важкі бронежилети, а замість медичної шапочки — каску. Так виглядає сьогодні амуніція “солдата”, який тримає медичний фронт. Працівники “екстренки” мають надважку місію в цій війні: рятуючи чуже життя, вони повинні не загубити своє», — прокоментувала заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Бригади центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф продовжують виїжджати на виклики під час війни. Цілодобово працюють медики і на передовій. Завдяки своїй сміливості та відданості наші вони зберегли тисячі життів українців, які постраждали внаслідок збройної російської агресії.

МОЗ продовжує докладати зусиль, щоб забезпечити медиків усім необхідним. За три місяці війни відомство разом із благодійними організаціями передало лікарям понад тисячу бронежилетів.

Раніше в МОЗ розповіли, що робити медикам, якщо вони виявили покинуту дитину.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

План перевірки пожежної безпеки закладів охорони здоров’я: зразок

Розберіться, які нормативні вимоги до пожежної безпеки медичних закладів. Хто відповідальний за пожежну безпеку в ЗОЗ. Адаптуйте наш план перевірки пожежної безпеки для свого закладу та проведіть у ньому внутрішню перевірку
4292

Інструктажі з охорони праці в медзакладі

Контролювати вчасність проведення інструктажів з охорони праці та перевіряти рівень знань працівників – обов'язок керівника медичного закладу. Хто проводить інструктажі з охорони праці, які види інструктажів і коли який проводити, дізнайтеся зі статті
30399

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді