Як нараховувати й виплачувати доплати медпрацівникам до кінця грудня

Постановою від 07.09.2020 № 789 КМУ уніс зміну до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році, затвердженого постановою КМУ від 05.02.2020 № 65

Платні послуги в КНП: лайфхаки

Новації стосуються глави 31 «Перехідне фінансове забезпечення комплексного надання медичних послуг закладами охорони здоров’я» Порядку № 65.

Законодавці додали у формулу, що визначає заплановану вартість перехідного фінансового забезпечення, показник Σsal, який застосовується з 01.09.2020 до 31.12.2020.

✅✅✅ Типова форма плану розвитку закладу охорони здоров’я

Щоб розрахувати суму коштів, які НСЗУ має перерахувати закладу в рамках Програми медгарантій на здійснення доплат медичним працівникам, скористайтеся формулою:

Як нараховувати й виплачувати доплати медпрацівникам до кінця грудня

Отже, відповідно до Постанови № 789, кошти на доплати медпрацівникам виділяють у межах перехідного фінансового забезпечення комплексного надання медичних послуг. Тобто, щоб отримати гроші на доплати працівникам, заклад має не лише брати участь у Програмі медгарантій, а й укласти з НСЗУ додаткову угоду про перехідне фінансове забезпечення.

Підготувала редакція Експертус Медзаклад

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді