У липні уряд виділить додаткові кошти на медицину

КМУ ухвалив постанову, що передбачає додаткові 4,5 млрд грн на фінансування медичної галузі

Платні послуги у медзакладі: навчальний курс

Частина коштів піде на забезпечення фінансування медзакладів на рівні не нижчому, ніж в 2019 році, частина — на екстрену медицину та на нові тарифи.

Максим Степанов, міністр охорони здоров'я:

«Цією постановою ми додаємо 4,5 млрд грн до фінансування лікарень. За нашими розрахунками, близько 2 млрд 330 млн грн із них — фактично антикризовий пакет, який піде на те, щоб дофінансувати медичні заклади до рівня минулого року. Для того щоб не допустити закриття закладів, а медпрацівники отримували зарплату. Також частина коштів піде на екстрену медичну допомогу — 1 млрд 260 млн грн. Це наші антикризові заходи до кінця 2020 року, щоб не втратити украінську медицину».

У липні уряд виділить додаткові кошти на медицину

Також зміняться тарифи на лікування:

  • гострого інфаркту міокарда — з 16 001,43 грн на 30 109 грн
  • гострого мозкового інсульту — з 19 332,31 грн на 26 947 грн

«Ми будуємо таку соціально-економічну модель медицини, яка дозволить досягти якості та доступності медичної послуги для пацієнтів та гідної оплати праці для медичних працівників», — пояснив Максим Степанов.

За матеріалами МОЗ

У липні уряд виділить додаткові кошти на медицину
Тетяна Тарасюкзасновник Юридичної компанії «Medcraft», Луцьк
Уявімо: медичний працівник порушує вимоги санепідрежиму, визначені зокрема і в локальному наказі по закладу. Він часто нехтує ЗІЗ та не дотримується правил, коли надягає чи знімає їх

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді