Шефе, не все пропало!

Цей номер журналу «Довідник головної медичної сестри» ми готували для вас в особливих умовах

Погортати журнал

У кінці квітня нашому видавництву довелося пережити хакерську атаку, внаслідок чого зникли усі матеріали травневого номера. Та хай там як, пишу це не для того, щоб пожалітися, а якраз навпаки — показати, що нас ніщо не зупинить. Наше видавництво — велика і злагоджена команда професіоналів, де кожен робить усе можливе (а іноді взагалі щось фантастичне), аби ви вчасно отримали необхідну інформацію. За короткий строк ми зуміли не лише відновити втрачене, а й підготувати для вас ще більше корисних матеріалів. Тож із цієї ситуації роблю для себе висновок: у хорошому колективі здолати можна практично все, навіть коли здається, що «все пропало».

Шефе, не все пропало!

Вірю, що й ваш колектив здатен впоратися з будь-якими труднощами. Але дозвольте все ж трохи допомогти вам і підказати, як зробити умови роботи безпечнішими. У цьому номері розповідаємо, зокрема, як захистити персонал від інфекційних захворювань. Зовсім нещодавно, 30 квітня, МОЗ оновив вимоги до ЗІЗ для протидії COVID-19. Тож по гарячих слідах з’ясовуємо, вимогам яких стандартів мають відповідати ЗІЗ, як визначити добову потребу в них, а також знезаражувати й утилізувати використані ЗІЗ.

Нагадую: ви все ще встигаєте подати заявку на участь у Всеукраїнському конкурсі МОЗ для медсестер та медбратів «Лідери змінюють світ». Розкажіть про свої досягнення усій країні й отримайте заслужений приз! Завантажуйте свою роботу на сайті medplatforma.com.ua. Тут можете дізнатися й усі деталі про конкурс. Є запитання? Тоді телефонуйте за номером 0 44 586 56 06, і ми все пояснимо.

У травні відзначаємо найважливіше для нашого журналу свято — Всесвітній день медичних сестер. Цього року воно має ще більш вагоме значення, адже 2020 — рік медсестринства. Тож від усієї редакції журналу «Довідник головної медичної сестри» вітаємо вас зі святом і бажаємо от що: хай які сюрпризи готує вам доля, нехай це зробить вас лише сильнішими та мудрішими як особистостей і злагодженою вашу команду. Успіхів усьому колективу медсестер та медбратів вашого закладу!

Оксана Грищенко,
головний редактор

Привітання від директора Центру розвитку медсестринства МОЗ

Привітання від директора Центру розвитку медсестринства МОЗ

Читати привітання

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
38137

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2024»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
9924

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді