Мешканцям Донбасу не вистачає ліків

Виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології Наталія ХАРЧЕНКО під час презентації оновлених «Досліджень потреб гуманітарної допомоги Донецької та Луганської областей» повідомила, що мешканці Донбасу потерпають від нестачі ліків

Виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології Наталія ХАРЧЕНКО під час презентації оновлених «Досліджень потреб гуманітарної допомоги Донецької та Луганської областей» повідомила, що мешканці Донбасу потерпають від нестачі ліків. Дане дослідження було проведене у 30 містах тимчасово окупованої території і «сірої зони» (містах на лінії зіткнення) Донецької та Луганської областей.

За словами Наталії ХАРЧЕНКО, найгострішою потребою населення Донбасу продовжують залишатися медичні препарати: 45% опитаних вказують на їх нестачу. 30% респондентів відзначають дефіцит продуктів харчування. Побутові товари та предмети гігієни — на третьому місці.

Найгостріше брак медикаментів відчувають жителі таких міст як Ровеньки, Краснодон і Станиця Луганська. Найзатребуванішими серед ліків залишаються серцеві засоби, а також препарати від тиску та заспокійливі засоби.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді