«Наступного року кожен зможе перевірити походження ліків», — Костянтин ГРИЩЕНКО

Пацієнт за допомогою простого пристрою, зокрема і мобільного телефону, зможе пересвідчитися у справжності лікарського засобу, отримати інформацію про його походження, дату виробництва.

У 2014 році Уряд планує запровадити систему автоматичного відстеження руху лікарських засобів. Про це повідомив на брифінгу у Кабінеті Міністрів Віце-прем’єр-міністр Костянтин ГРИЩЕНКО.

«У наступному 2014 році ми плануємо запровадити систему автоматичного відстеження руху ліків, коли будь-який пацієнт може за допомогою простого пристрою, зокрема і мобільного телефону, пересвідчитися у його справжності, отримати інформацію про походження лікарського засобу, дату його виробництва», — наголосив Костянтин Грищенко.

Він повідомив, що цей Пілотний проект буде запроваджено спочатку в Києві та Дніпропетровській області і стосуватиметься ліків, які закуповуються за державні кошти (перш за все, онкологічної групи) вартістю понад 300 гривень, шляхом нанесення індивідуального маркування — Data-matrix-коду.

За словами Віце-прем’єр-міністра, подібна система вже працює в Ізраїлі та Туреччині. А в Європейському Союзі вона буде обов’язковою з 2017 року. «Ми розраховуємо її зробити скоріше», — зауважив він.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді