В Україні розпочались Національні дні діагностики раку шкіри

25 квітня щонайменше 700 державних і приватних закладів охорони здоров’я із усієї країни безкоштовно обстежуватимуть населення на наявність меланоми та немеланомних пухлин.

З 21 по 25 квітня 2014 року в Україні триватимуть Національні дні діагностики раку шкіри. Починаючи з понеділка розпочалась низка інформаційно-освітніх заходів, головна мета яких — інформування громадян щодо небезпеки захворювань на раки шкіри.

Однією з першочергових цілей Національних днів діагностики раків шкіри є своєчасне інформування населення країни про даний вид захворювань, про заклади, де можливо обстежитись з приводу дерматоонкологічних захворювань.

До проекту долучаться дерматовенерологи, онкологи, терапевти, а також офтальмологи, оскільки українці ще мало обізнані щодо існуючого ризику виникнення меланоми райдужної оболонки ока.

Серед іншого, 25 квітня щонайменше 700 державних і приватних закладів охорони здоров’я із усієї України безкоштовно обстежуватимуть населення на наявність меланоми та немеланомних пухлин. Останні в представників європеоїдної раси трапляються найчастіше з-поміж усіх видів онкозахворювань.

Ознайомитись з переліком закладів, де пройдуть обстеження можливо на сайті головного дерматовенеролога Міністерства охорони здоров’я України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді