Обсяги культивування маку снодійного пропонують збільшити вдесятеро

Міністерство охорони здоров’я України пропонує затвердити обсяги квот на 2016 рік, у межах яких здійснюється культивування рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини

Міністерство охорони здоров’я України пропонує затвердити обсяги квот на 2016 рік, у межах яких здійснюється культивування рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини.

Відповідний проект постанови Кабінету міністрів оприлюднено для громадського обговорення на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Відповідно до тексту документа, для рослини виду мак снотворний (Papaver Somniferum L) Міністерством охорони здоров’я пропонується затвердити розмір посівної площі, що дорівнює 7 625 га, для рослини роду конопель (Cannabis) — 13 049 га.

Крім того, проект постанови пропонує затвердити обсяг квот на 2016 рік, у межах яких здійснюється виробництво, виготовлення, зберігання, ввезення на територію України та вивезення з території України низки наркотичних засобів і психотропних речовин (бупренорфін, кодеїн, морфін та інші), згідно з відповідним додатком.

Раніше урядовою постановою від 25 червня 2014 року № 209 затверджені обсяги квот для рослини виду мак снотворний (Papaver Somniferum L) у розмірі 755 га, для рослини роду конопель (Cannabis) — 2 520 га.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді