Перевірки закладів охорони здоров’я Держлікслужбою України

Дізнайтесь про порядок проведення планових та позапланових перевірок закладів охорони здоров’я Державною службою України з лікарських засобів.

Шановні читачі, вийшов друком червневий (№ 06/2014) номер журналу «Управління закладом охорони здоров’я». Головна тема свіжого номера — «Перевірки закладів охорони здоров’я Держлікслужбою України». Державна служба України з лікарських засобів входить до системи органів виконавчої влади у галузі охорони здоров’я та забезпечує реалізацію державної політики у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів. До заходів державного нагляду з цих питань відносять проведення планових та позапланових перевірок закладів охорони здоров’я. Про порядок проведення таких перевірок розповідає наш експерт.

Головний лікар є основним суб’єктом медико-правових відносин будь-якого закладу охорони здоров’я. Тому юридична обізнаність є показником його компетентності та дає змогу запобігти порушенню законодавчих норм. Автор статті «Юридична відповідальність медичних працівників» допоможе читачам з’ясувати, що таке юридична відповідальність та які види юридичної відповідальності можуть застосовуватися щодо лікарів.

Соціальні мережі набувають все більшої популярності серед користувачів інтернету. Спілкуючись один з одним, обмінюючись фотографіями та цікавими посиланнями, ми проводимо багато часу на таких сайтах. Створивши сторінку у соцмережі, ми вибудовуємо свій віртуальний імідж як приватної особи або як професіонала — працівника певного закладу охорони здоров’я. Однак існують певні правила щодо самопрезентації особи у соціальних мережах, яких варто дотримуватися. Про них читайте у статті «Створення іміджу медичного працівника у соціальних мережах».

Також у номері:

  • Безпечна експлуатація лазерних апаратів;
  • Посадові інструкції лікаря-стоматолога­-ортопеда та лікаря-онколога;
  • Визнання права на підвищення посадового окладу за диплом з відзнакою;
  • Додаткова відпустка працівникам з ненормованим робочим днем, які працюють за сумісництвом;

та багато іншого.

Ознайомитись з повним змістом червневого номеру журналу «Управління закладом охорони здоров’я».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді