Експерти рекомендують використовувати варфарин та новіші антикоагулянти задля попередження інсульту

Аспірин роками використовували для захисту пацієнтів від інсульту, але дані вказують на те, що переваги препарату занадто маленькі у порівнянні з іншими способами лікування.

Аспірин визнали «не найкращим засобом» для попередження інсульту. Зокрема, про таке йде мова у нових правилах для закладів охорони здоров’я в Англії та Вельсі, повідомляє BBC.

Національний інститут поліпшення охорони здоров’я рекомендує використовувати лікарські засоби для розрідження крові на кшталт варфарину (warfarin). Такі ліки є ліпшими для людей з передсерцевою фібриляцією, яка може збільшити ризик інсульту.

Аспірин роками використовували для захисту пацієнтів від інсульту, але дані вказують на те, що переваги препарату занадто маленькі у порівнянні з іншими способами лікування. Перехід від аспірина до інших ліків для розрідження крові, таких як варфарин та новіші антикоагулянти, має попередити тисячі інсультів, зазначають експерти Національного інституту поліпшення охорони здоров’я.

Експерти кажуть, що виведення зі вжитку аспірину має відбуватися поступово і тільки під наглядом лікаря, адже різка відмова від аспірину може бути небезпечною.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді