Розрахунок квоти інвалідів у медичному закладі: калькулятор

Скористайтеся калькулятором для розрахунку квоти інвалідів у медичному закладі. Сервіс допоможе зробити розрахунки набагато швидше та не дасть помилитися.

Кількість робочих місць для інвалідів у закладі визначена статтею 19 Закону № 875.

В закладі, де працює більше 25  працівників,  кількість робочих місць для інвалідів має становити не менше 4 %. Якщо ж кількість працівників в закладі 8-25, то для працівника з інвалідністю має бути передбачено 1 робоче місце.

!Важливо: ці умови не стосуються медичних закладів, в яких працює до семи осіб за основним місцем роботи.

Кількість робочих місць для працевлаштування інвалідів у медичному закладі  розраховують згідно з інструкцією про заповнення форми звітності № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів», що затверджена наказом Мінсоцполітики України № 42 від 10 лютого 2007 р.

Розрахунок квоти інвалідів у медичному закладі: калькуляторЧитайте: "Працевлаштування інвалідів у медичному закладі"

Показник середньооблікової кількості штатних працівників  розраховують, користуючись Інструкцією зі статистики кількості працівників, затвердженою наказом Держкомстату України від 28.09.2005 № 286. До цього показника не включають осіб  у відпустках з догляду за дитиною та зовнішніх сумісників.

Згідно з Законом України «Про психіатричну допомогу» від 22.02.2000  № 1489­III на  місця для інвалідів працевлаштовують також осіб із психічними розладами.   

Актуальне в журналі «Управління закладом охорони здоров'я»:

Працевлаштовуємо інвалідів, а інакше — штраф

Для усіх роботодавців норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів становить 4% від чисельності штатних працівників. Яку відповідальність може понести керівник ЛПЗ, якщо нормативу не досягнуто, а вакантних місць для працевлаштування інвалідів немає?

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді