Лікар-рентгенолог: посадова інструкція

Лікар-рентгенолог — фахівець, який проводить рентгенодіагностичні дослідження та може консультувати інших спеціалістів медичного закладу в межах своєї професійної відповідальності.

Лікар-рентгенолог — це професіонал, який робить рентгенологічне обстеження, консультує та готує висновки на основі результатів цих досліджень. Якщо у висновках стосовно обстежень виявлені розбіжності, то рентгенолог повинен проаналізувати ці випадки та виявити причини.   Окрім того, цей спеціаліст повинен своєчасно та правильно заповнювати документацію, регулярно аналізувати показники своєї роботи.

Керівництво медичного закладу в свою чергу повинно надати рентгенологу безпечні та повноцінні умови праці. Так робоче місце лікаря — процедурні рентгендіагностичного кабінету, повинні бути обладнані згідно з табелем оснащення. Окрім того, що лікар сам повинен дбати про дотримання техніки безпеки під час роботи, саме обладнання, з яким він працює має бути повністю  справним та своєчасно проходити планові перевірки технічного стану.

Лікар-рентгенолог: посадова інструкція

Завантажте посадову інструкцію лікаря-рентгенолога

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді