Оновлений табель матеріального оснащення закладу первинної медичної допомоги: скачайте!

Скачайте оновлений табель матеріального оснащення закладу первинної медичної допомоги та дізнайтеся, що додали- прибрали порівняно з попереднім варіантом, та яке обладнання має бути в медзакладі, щоб впроваджувати телемедицину.

 

Табель оснащенняСкачати документ

Наприкінці березня затвердили новий порядок надання ПМД, який вступить в силу з липня 2018 року. Та щоб його виконати, потрібно належне оснащення.Тому наказ МОЗ  № 148 затверджує Примірний табель матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб – підприємців, які надають первинну медичну допомогу.

Як набрати бали до атестації 2020

Відповідно, цей же наказ скасовує наказ Міністерства охорони здоров’я України від 27.12.2013 №1150 «Про затвердження Примірного табеля матеріально-технічного оснащення Центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та його підрозділів».

Порівняно зі старим, новий табель оснащення медзакладу первинної ланки в 4 рази коротший і за твердженням МОЗ – набагато практичніший.

А ще цікаво, що він включає прилади для застосування телемедицини  – новітніх технологій, за допомогою яких дистанційно вимірюють, збирають і передають інформацію про показники діяльності (фізіологічні параметри) організму пацієнта.

Структура табеля оснащення закладу первинної медичної допомоги 

І. Основний список

Включає базовий набір обладнання, як-от: ваги, термометр, електрокардіограф, інструменти для огляду тощо

ІІ. Додатковий список табеля матеріального оснащення

Цей перелік застосовується за умови комплектності основного списку та відповідно до  потреб. Сюди входить мікроскоп, небулайзер, лабораторний посуд тощо.

ІІІ. Обладнання для надання медичних послуг із застосуванням телемедицини

Інтерактивний цифровий стетоскоп, загальна оглядова цифрова камера з автофокусом, цифровим зумом тощо.

Скачайте табель матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб 

Табель оснащення медзакладу

Скачати

 

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді