Що робити, коли розбився ртутний термометр: алгоритм

Автор
Експертна редакція порталу
Скачайте алгоритм дій для випадків, коли розбився ртутний градусник, та тримайте його на видноті. Тоді навіть якщо така ситуація станеться, медична сестра швидко й ефективно відреагує та зможе запобігти негативному впливу ртуті на організм медиків та пацієнтів

Медична допомога в разі кровотечі: ТЕСТ

В Україні ртутні термометри і нині використовують у закладах охорони здоров’я. Натомість є країни, в яких використовувати такі термометри заборонено з погляду безпеки.

Ртутні термометри найточніше визначають температуру (похибка не більше ніж 0,1 градуса). Щоб отримати найточніший результат, вимірювати температуру ртутним термометром потрібно близько 10 хвилин. Якщо дотримувати правил користування та зберігання, такий термометр справно працюватиме і точно визначатиме температуру протягом багатьох років.

Хоча вони й дають можливість дізнатися найточніший результат, але мають і найбільш суттєвий недолік — містять ртуть (близько 2-2,5 г ртуті в одному термометрі). Такі пристрої потребують дуже обережного поводження, дезінфекції, а також певних знань щодо того, що робити, як розбився ртутний термометр.

NB! Якщо навіть невелика кількість ртуті чи її сполук, які містив розбитий ртутний термометр, потрапила в організм, негайно зверніться по медичну допомогу!

Уявімо ситуацію: розбився термометр ртутний, що робити. Не панікувати, діяти негайно, а саме дотримуватися чіткого алгоритму дій.

▼▼▼ Скачайте в журналі «Довідник головної медичної сестри»

Якщо розбився ртутний термометр: алгоритм дій

Розбився ртутний термометр

Скачати

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді