Чи можлива доплата медпрацівникам за непрофільний науковий ступінь

Чи можлива доплата медпрацівникам за непрофільний науковий ступінь

Відповідно до підпункту 3.3.1 розділу «Доплати» Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 № 308/519, працівникам встановлюється доплата за науковий ступінь доктора наук у граничному розмірі 25%, кандидата наук — у граничному розмірі 15% посадового окладу (ставки заробітної плати).

Зазначена доплата встановлюється працівникам, якщо їхня діяльність за профілем (медична, фармацевтична, наукова тощо) збігається з наявним науковим ступенем.

Відповідно до статті 74 Основ законодавства України про охорону здоров’я від 19.11.1992 № 2801-XII медичною діяльністю можуть займатися особи, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам.

Заступник директора з медичних питань (лікар) займає лікарську посаду і має захистити кандидатську дисертацію з медичної практики.

Враховуючи викладене, при захисті кандидатської дисертації зі спеціальності «Фармакологія» заступник директора з медичних питань (лікар) доплати за науковий ступінь не отримає.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді