Годування пацієнта через назогастральний зонд краплинно — алгоритм для медсестер

Перегляньте алгоритм підготовки та годування пацієнта через нозогастральний зонд з виконанням усіх вимог інфекційної безпеки, а також після згоди пацієнта на виконання процедури.

Обладнання для проведення маніпуляції:

  • затискачі — 2 шт.
  • лоток
  • гумові рукавички
  • система для краплинного вливання
  • штатив
  • фонендоскоп
  • флакон із поживним розчином (температура — 38-40 °С)
  • тепла переварена вода (100 мл).

Годування пацієнта через назогастральний зонд краплинно — алгоритм для медсестерЧитайте: "Відмова лікаря від пацієнта: законодавство"

Годування пацієнта через назогастральний зонд краплинно

КРОК 1: Підготовка до процедури

Увести назогастральний зонд (див. Протокол із виконання зондових процедур 1.13, п. 2.1.2). Якщо зонд було введено раніше, перевірити правильність положення зонда (див. п. 2.1.1.)

КРОК 2

Розповісти пацієнту, чим його будуть годувати

КРОК 3

Підготувати систему для краплинного годування (див. п. 2.1.2)

КРОК 4

Обгорнути флакон із поживною сумішшю рушником

КРОК 5: Виконання процедури

Над лотком з’єднати зонд із системою для годування і зняти затискач

КРОК 6

Відрегулювати швидкість надходження поживної суміші за допомогою гвинтового затискача

КРОК 7

Увести приготовлену кількість поживної суміші

КРОК 8

Накласти затискач на дистальний кінець зонда і на систему. Від’єднати систему

КРОК 9: Закінчення процедури

Під’єднати до зонда шприц Жане з теплою перевареною водою. Зняти затискач і промити зонд під тиском

КРОК 10

Від’єднати шприц і закрити заглушкою дистальний кінець зонда. Прикріпити зонд до одягу шпилькою із безпечною застібкою

КРОК 11

Допомогти пацієнту набути зручного положення

КРОК 12

Продезінфікувати використане оснащення. Систему для краплинного вливання покласти у водонепроникний мішок

КРОК 13

Обробити руки

КРОК 14

Зробити запис про виконання процедури і реакцію на неї пацієнта у відповідній медичній документації

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді