Обладнання для проведення маніпуляції:
- затискачі — 2 шт.
- лоток
- гумові рукавички
- система для краплинного вливання
- штатив
- фонендоскоп
- флакон із поживним розчином (температура — 38-40 °С)
- тепла переварена вода (100 мл).
Читайте: "Відмова лікаря від пацієнта: законодавство"
Годування пацієнта через назогастральний зонд краплинно
КРОК 1: Підготовка до процедури | Увести назогастральний зонд (див. Протокол із виконання зондових процедур 1.13, п. 2.1.2). Якщо зонд було введено раніше, перевірити правильність положення зонда (див. п. 2.1.1.) |
КРОК 2 | Розповісти пацієнту, чим його будуть годувати |
КРОК 3 | Підготувати систему для краплинного годування (див. п. 2.1.2) |
КРОК 4 | Обгорнути флакон із поживною сумішшю рушником |
КРОК 5: Виконання процедури | Над лотком з’єднати зонд із системою для годування і зняти затискач |
КРОК 6 | Відрегулювати швидкість надходження поживної суміші за допомогою гвинтового затискача |
КРОК 7 | Увести приготовлену кількість поживної суміші |
КРОК 8 | Накласти затискач на дистальний кінець зонда і на систему. Від’єднати систему |
КРОК 9: Закінчення процедури | Під’єднати до зонда шприц Жане з теплою перевареною водою. Зняти затискач і промити зонд під тиском |
КРОК 10 | Від’єднати шприц і закрити заглушкою дистальний кінець зонда. Прикріпити зонд до одягу шпилькою із безпечною застібкою |
КРОК 11 | Допомогти пацієнту набути зручного положення |
КРОК 12 | Продезінфікувати використане оснащення. Систему для краплинного вливання покласти у водонепроникний мішок |
КРОК 13 | Обробити руки |
КРОК 14 | Зробити запис про виконання процедури і реакцію на неї пацієнта у відповідній медичній документації |