Читайте березневий номер журналу «Довідник головної медичної сестри»

Епідемічна ситуація у світі на початку березня не так радує, як погода. Цього місяця в Україні зареєстрували перший випадок захворювання на нову коронавірусну інфекцію (COVID-19). Здавалося б, який тут весняний настрій, коли потрібно вивчати нові документи, посилювати інфекційний контроль, навчати підлеглих і робити ще купу справ?

Запевняємо, ви встигнете і заклад до коронавірусу підготувати, і насолодитися сонячними весняними днями. Впоратися з першим завданням вам допоможуть матеріали цього номера:

Один із засобів індивідуального захисту, який необхідно використовувати для профілактики коронавірусу, — рукавички. Із цим номером ви отримали плакат «Як застосовувати рукавички: піраміда ВООЗ». Редакція спеціально для вас розробила його на основі інформаційного листа ВООЗ. Цей плакат нагадає вашим підлеглим, у яких випадках вдягати стерильні та нестерильні (оглядові) рукавички, а коли їх використовувати не потрібно.

Читайте березневий номер журналу «Довідник головної медичної сестри»

Якщо робочі справи владнали, час подумати і про відпочинок. У рубриці «запитання — відповідь» підказуємо, коли вигідніше взяти відпустку, аби отримати більше відпускних і довше відпочити. А якщо не відчуваєте мотивації до роботи, пройдіть опитувальник Маслач, призначений спеціально для медичних працівників. Якщо виявите у себе симптоми синдрому професійного вигорання, підкажемо дієві способи, як відновити сили і повернутися до звичних справ.

Вітаємо із Міжнародним жіночим днем! Хай якою б була погода за вікном, нехай у вашій душі завжди буде весна, в роботі — порядок, а в родині — злагода і достаток. Залишайтеся з нами, адже в наступному номері оголосимо дещо, що неодмінно має вас зацікавити!

Оксана Грищенко,
головний редактор

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
38136

Семінари та вебінари для медиків

Цифрове видавництво Експертус організовує медичні семінари та безплатні медичні вебінари для керівників медзакладу, лікарів та медсестер. Долучайтеся та прокачуйте свої професійні знання й уміння
62872

Медсестра та ЕСОЗ: як зареєструватися і працювати зі власного профілю

Допоможемо медсестрам зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (далі — ЕСОЗ), адже цього вимагає НСЗУ. Підкажемо, які дані вносити та як працювати в ЕСОЗ залежно від специфіки ЗОЗ чи відділення
2744

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді