Читайте березневий номер журналу «Довідник головної медичної сестри»

Епідемічна ситуація у світі на початку березня не так радує, як погода. Цього місяця в Україні зареєстрували перший випадок захворювання на нову коронавірусну інфекцію (COVID-19). Здавалося б, який тут весняний настрій, коли потрібно вивчати нові документи, посилювати інфекційний контроль, навчати підлеглих і робити ще купу справ?

Запевняємо, ви встигнете і заклад до коронавірусу підготувати, і насолодитися сонячними весняними днями. Впоратися з першим завданням вам допоможуть матеріали цього номера:

Один із засобів індивідуального захисту, який необхідно використовувати для профілактики коронавірусу, — рукавички. Із цим номером ви отримали плакат «Як застосовувати рукавички: піраміда ВООЗ». Редакція спеціально для вас розробила його на основі інформаційного листа ВООЗ. Цей плакат нагадає вашим підлеглим, у яких випадках вдягати стерильні та нестерильні (оглядові) рукавички, а коли їх використовувати не потрібно.

Читайте березневий номер журналу «Довідник головної медичної сестри»

Якщо робочі справи владнали, час подумати і про відпочинок. У рубриці «запитання — відповідь» підказуємо, коли вигідніше взяти відпустку, аби отримати більше відпускних і довше відпочити. А якщо не відчуваєте мотивації до роботи, пройдіть опитувальник Маслач, призначений спеціально для медичних працівників. Якщо виявите у себе симптоми синдрому професійного вигорання, підкажемо дієві способи, як відновити сили і повернутися до звичних справ.

Вітаємо із Міжнародним жіночим днем! Хай якою б була погода за вікном, нехай у вашій душі завжди буде весна, в роботі — порядок, а в родині — злагода і достаток. Залишайтеся з нами, адже в наступному номері оголосимо дещо, що неодмінно має вас зацікавити!

Оксана Грищенко,
головний редактор

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
43570

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3492

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді