Відділення спільного перебування матері та новонародженого в акушерських стаціонарах: положення

Робоча документація будь-якого медичного закладу відображає рівень внутрішньої організації: відповідальність працівників, своєчасність виконання роботи, увагу до деталей. Тож скачайте зразок оформленння локального положення про організацію перинатального центру та використовуйте в роботі свого закладу.

Головний лікар перинатального центру має затверджувати положення про кожний структурний підрозділ закладу за поданням керівників цих підрозділів.

Такий обов’язок на нього покладено локальним статутом, якщо документ відповідає вимогам наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Примірного статуту Перинатального центру зі стаціонаром та Примірного положення про Перинатальний центр у складі закладу охорони здоров'я» від 15.08.2011 № 514 (далі — Наказ № 514).

Відділення спільного перебування матері та новонародженого в акушерських стаціонарах: положенняЧитайте: "Лабораторні дослідження крові: пам'ятка-тест"

Положення про відділення має містити інформацію щодо його структури, керівництва, обов’язків та прав працівників.

Локальне положення про відділення перинатального центру розроблюють, враховуючи вимоги нормативно­правових актів, які врегульовують ці питання.

Так, для акушерських стаціонарів, окрім Наказу № 514, основними документами є накази Міністерства охорони здоров'я України:

«Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до розміщення, облаштування, обладнання та експлуатації перинатальних центрів» від 26.01.2012 № 55;

«Про вдосконалення організації надання медичної допомоги матерям та новонародженим у перинатальних центрах» від 31.10.2011 № 726;

«Про організацію профілактики внутрішньолікарняних інфекцій в акушерських стаціонарах» від 10.05. 2007 № 234;

«Про затвердження табелів оснащення м'яким інвентарем лікарень, диспансерів, пологових будинків, медико-­санітарних частин, поліклінік, амбулаторій» від 21.12.1992 № 187.

Щоб розробити локальне Положення про відділення спільного перебування матері та новонародженого, скористайтеся зразком.

Відділення спільного перебування матері та новонародженого в акушерських стаціонарах: положення

Скачайте зразок оформлення Розпорядку дня пацієнтів цього відділення.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді