Посадова інструкція медичної сестри поліклініки

Перегляньте, які обов’язки покладаються на медсестру поліклініки, та завантажте посадову інструкцію цього працівника.

Головне завдання медичної сестри поліклініки, що визначається її посадовою інструкцією, –  надавати долікарську медичну допомогу у поліклініці. Окрім того, вона бере участь у лікувальному процесі та діагностуванні, заповнює медичну документацію.  Для упорядкованої роботи з пацієнтами у поліклініці медична сестра повинна стежити за порядком прийому пацієнтів у лікаря, а також  пропускати без черги хворих, право яких на позачерговий прийом до лікаря передбачений законодавством.

Щоб дізнатися всі обов’язки медичної сестри, а також які ще розділи повинні бути у її посадовій інструкції, завантажте посадову інструкцію медичної сестри поліклініки.

Посадова інструкція медичної сестри поліклінікиЧитайте: "Доплата медсестрам за збільшення обсягу роботи: скільки та за яких умов" 

Скачайте посадову інструкцію медичної сестри поліклініки

Клікніть, щоб скачати

Посадова інструкція медичної сестри поліклініки

Посадова інструкція медичної сестри поліклініки

Медсестра полікліники підпоряковується лікарю внутрішньої медицини, скачайте посадову інструкцію цього фахівця.

Примірні обов’язки медичної сестри поліклініки:

  • Брати участь у лікувально­діагностичному процесі.
  • Підготувати перед амбулаторним прийомом пацієнтів робоче місце лікаря, контролюючи наявність необхідного медичного інструментарію, інвентарю, документації, перевіряючи справність апаратури і засобів оргтехніки.
  • Регулювати потік пацієнтів шляхом забезпечення позачергового прийому хворих, які мають на те право.
  • За потреби допомагати хворим підготуватися до огляду лікаря.
  • Готувати і передавати до реєстратури листки самозапису хворих на прийом, талони на прийом до лікаря на поточний тиждень.
  • Стежити за своєчасним одержанням результатів діагностичних обстежень і розклеювати їх у медичні картки амбулаторних хворих.
  • Роз’яснювати хворим способи і порядок підготовки до лабораторних, рентгенологічних, функціональних (інструментальних) досліджень.
  • Проводити збір і доставку матеріалів для лабораторних досліджень. За необхідності упродовж певного часу зберігати біологічний матеріал для лабораторних досліджень забезпечувати його правильне зберігання.
  • Заповнювати вимогу на медикаменти та перев’язувальний матеріал і одержувати їх у сестри медичної головної.

Посадова інструкція медичної сестри поліклінікиА про те, як далі затверджувати та візувати цей документ, читайте у статті: "Посадові інструкції медперсоналу: роль в організації роботи".

Посадова інструкція медичної сестри поліклініки Читайте: "Молодша медична сестра: прийняття на посаду та підготовка"

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді