Накладання бинтових пов'язок: алгоритм
Форма медичної облікової документації № 256/о використовується в ЛПЗ.
Медична форма 256/о «Журнал приготування і контролю поживних середовищ» затверджена наказом МОЗ від 04.01.2001 № 1.
Медична документація: форма no 256/o

Як оформлювати журнал приготування і контролю поживних середовищ
На титульній сторінці форми 256/о вказують:
- назву закладу, де проводяться дослідження
- дати, коли почали і закінчили заповнювати журнал
Заповнення граф журналу 256/о
Інформація, що вноситься у форму no 256/о має оформлюватися за встановленою законодавством інструкцією:
| Графа | Інформація | 
| 1 | Порядковий номер | 
| 2 | Дата приготування середовища | 
| 3 | Дата контролю | 
| 4 | Назва середовища | 
| 5 | Кількість приготовленого середовища (в літрах) | 
| 6 | Серія і дата приготування препарату, з якого приготовлено середовище. NB! Під час заповнення графи 6 зазначають дані про сухі поживні середовища, пептон тощо | 
| 7 | Тести для контролю середовища. NB! У графі 7 можна наводити дані про кількість мікробних клітин, які висіяні | 
| 8 | Висновок про придатність | 
| 9 | Дата і підпис лікаря | 
✎ Для повного обліку в журналах щоденно ведуть записи про кількість приготовлених поживних середовищ, незалежно від проведення контролю.
 
 
