Надбавка за безперервний стаж на посаді фельдшера виїзної бригади

Порядок встановлення надбавок за тривалість безперервної роботи визначений у розділі 4 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Міністерства праці та соціальної політики та Міністерства охорони здоров’я  від 5 жовтня 2005 р. № 308/519 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 жовтня 2005 р. за № 1209/11489; зі змінами і доповненнями;
далі — Наказ № 308/519). Зазначена надбавка нараховується лікарям та фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою виїзних бригад швидкої медичної допомоги, а також водіям залежно від стажу роботи у таких розмірах: при стажі роботи від 3 до 5 років — 20%, від 5 до 7 років — 40%, понад 7 років — 60% посадового окладу. Надбавки за тривалість безперервної роботи нараховуються щомісяця за основною посадою, при роботі за сумісництвом (п. 13 розд. 4 Наказу № 308/519).

Фельдшери станцій (відділень) швидкої медичної допомоги права на цю надбавку не мають. Наказом передбачено збереження виплати цієї надбавки у разі переведення працівника з числа фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою (середній медичний персонал) виїзних бригад станцій (відділень, підстанцій) на посади головного (старшого) фельдшера станції (підстанції, відділення) та фельдшера з приймання викликів та передачі їх виїзним бригадам (п. 12 розд. 4 Наказу № 308/519).

У наведеному випадку, коли запитувач працює за основним місцем роботи на посаді фельдшера з приймання викликів та передачі їх виїзним бригадам, а за сумісництвом тимчасово (3 роки) працював у виїзній бригаді та набув стажу роботи для отримання надбавки за тривалість безперервної роботи, виплата зазначеної надбавки припиняється після звільнення з виїзної бригади. При цьому, робота за основним місцем роботи на посаді фельдшера з приймання викликів та передачі їхнім виїзним бригадам права на збереження цієї надбавки не дає.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді