Посадові обов’язки завідувача фельдшерсько-акушерського пункту

Теми:
Посадові обов’язки завідувача фельдшерсько-акушерського пункту

Штатну чисельність працівників будь-­якого державного закладу охорони здоров’я встановлюють вищі за статусом органи охорони здоров’я згідно з визначеним фондом оплати праці, доведеним у бюджетних призначеннях на оплату праці.

При цьому вони мають керуватися наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23 лютого 2000 р. № 33.

На практиці часто-­густо виникають ситуації, коли виділеного фонду оплати праці не вистачає і штати працівників є неповними, хоча від них вимагають виконання всього обсягу роботи.

Слід зауважити, що фельдшерсько-­акушерські пункти — невеликі заклади охорони здоров’я, і посада завідувача ФАПу не обмежується виконанням адміністративних функцій. Але у посадових (функціональних) обов’язках завідувача ФАПу має бути зазначено конкретні види робіт, які він повинен виконувати і за це отримувати свою зарплату. Якщо за результатами роботи ФАПу за попередній рік з’ясується, що в ньому виконано достатньо акушерської роботи, треба надати до вищого за статусом органу охорони здоров’я обгрунтування щодо встановлення додаткової посади акушерки.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді