Посадові обов’язки завідувача фельдшерсько-акушерського пункту

Теми:
Посадові обов’язки завідувача фельдшерсько-акушерського пункту

Штатну чисельність працівників будь-­якого державного закладу охорони здоров’я встановлюють вищі за статусом органи охорони здоров’я згідно з визначеним фондом оплати праці, доведеним у бюджетних призначеннях на оплату праці.

При цьому вони мають керуватися наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23 лютого 2000 р. № 33.

На практиці часто-­густо виникають ситуації, коли виділеного фонду оплати праці не вистачає і штати працівників є неповними, хоча від них вимагають виконання всього обсягу роботи.

Слід зауважити, що фельдшерсько-­акушерські пункти — невеликі заклади охорони здоров’я, і посада завідувача ФАПу не обмежується виконанням адміністративних функцій. Але у посадових (функціональних) обов’язках завідувача ФАПу має бути зазначено конкретні види робіт, які він повинен виконувати і за це отримувати свою зарплату. Якщо за результатами роботи ФАПу за попередній рік з’ясується, що в ньому виконано достатньо акушерської роботи, треба надати до вищого за статусом органу охорони здоров’я обгрунтування щодо встановлення додаткової посади акушерки.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді