Наказ про продовження строку дії посвідчення про присвоєння кваліфікаційної категорії: зразок

Збережіть кваліфікаційну категорію та заробітну плату лікарям, які не можуть атестуватися через війну. Скачайте наказ та адаптуйте до умов вашого закладу

 

В умовах воєнного стану складно організувати та пройти атестацію, а робота медпрацівників — актуальна як ніколи. Тому МОЗ видало наказ «Про особливості атестації працівників сфери охорони здоров’я та продовження терміну дії сертифікатів спеціаліста, посвідчень про кваліфікаційну категорію в період дії воєнного стану» від 07.03.2022 № 426 (далі — Наказ № 426). Цим документом МОЗ на період воєнного стану зупинило атестацію:

  • на підтвердження звання лікаря-спеціаліста;
  • присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій лікарям (провізорам);
  • підтвердження звання спеціаліста професіоналам з вищою немедичною освітою, які працюють у сфері охорони здоров’я;
  • присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій професіоналам з вищою немедичною освітою, які працюють у сфері охорони здоров’я;
  • присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій молодшим спеціалістам з медичною освітою (п. 1 Наказу № 426).

МОЗ планує поновити атестацію протягом 60 днів після припинення або скасування воєнного стану (п. 2 Наказу № 426). Для сталої роботи медпрацівників під час воєнного стану МОЗ надало право керівникам закладів охорони здоров’я наказом продовжувати на один рік дію посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів спеціалістів, строк яких спливає в період дії воєнного стану (п. 3 Наказу № 426).

Хоча Наказ № 426 утратив чинність, у серпні 2022 року МОЗ видало наказ «Про особливості атестації працівників сфери охорони здоров’я та продовження терміну дії сертифікатів спеціаліста, посвідчень про кваліфікаційну категорію в період дії воєнного стану» від 04.08.2022 № 1415, яким підтвердило свої дії стосовно атестації медпрацівників.

Керуючись пунктом 11 наказу МОЗ «Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів» від 22.02.2019 № 446, наказом МОЗ «Про особливості атестації працівників сфери охорони здоров’я та продовження терміну дії сертифікатів спеціаліста, посвідчень про кваліфікаційну категорію в період дії воєнного стану» від 04.08.2022 № 1415, продовжіть строк дії посвідчення про присвоєння кваліфікаційної категорії та виплати заробітної плати відповідно до цієї категорії наказом.

Як спланувати штат та оплатити роботу медпрацівників

Наказ про продовження строку дії посвідчення
про присвоєння кваліфікаційної категорії
та виплати заробітної плати відповідно
до цієї категорії
: скачати зразок

image27

Скачати

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді