Всесвітній день хворого — 2024: як уникнути травм узимку

Автор
головний редактор порталу «Медична справа»
До Всесвітнього дня хворого знайомтеся з історією його запровадження. Використайте пам'ятку зі журналу «Довідник головної медичної сестри», щоб зробити турботу про пацієнтів простішою та ефективнішою
8 рекомендацій від МОЗ, як уникнути травм узимку Скачати пам'ятку зі журналу «Довідник головної медичної сестри»

Всесвітній день хворого: історія, дата

Усесвітній день хворого — міжнародний день, покликаний привернути увагу людей до проблем, з якими зіштовхуються хворі люди по всій планеті. Цей день — соціальний захід, що проводиться по усьому світі щорічно, 11 лютого. Відзначати Всесвітній день хворого запропонував у 1992 році Папа Римський Іоанн Павло II.

Професійний календар — сервіс

Мета Всесвітнього дня хворого — підтримати пацієнтів, а також висловити вдячність кожному, хто допомагає людям з різноманітними захворюваннями. А це мільйони волонтерів, медиків, організацій та просто небайдужих до страждань інших у всьому світі.

Хоча датування Дня хворого пов’язане з християнським звичаєм, подія стала знаменною й на державному рівні багатьох європейських країн та закладів охорони здоров’я.

День хворого — це ще один привід для організації:

  • просвітницьких заходів
  • благодійних акції
  • культурних програм

Як уникнути травм узимку: пам'ятка

До Всесвітнього дня хворого скачуйте пам'ятку зі журналу «Довідник головної медичної сестри» про те, як уникнути травм взимку.

Всесвітній день хворого: як поліпшити піклування про пацієнтів

СКАЧАТИ



зміст

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді