Чи може лікар-стоматолог-ортопед вищої кваліфікаційної категорії працювати завідувачем стоматологічного відділення?

Чи може лікар-стоматолог-ортопед вищої кваліфікаційної категорії працювати завідувачем стоматологічного відділення?

До кожної посади в охороні здоров’я висуваються певні кваліфікаційні вимоги, які наведено у Випуску 78 «Охорона здоров’я» Довідника кваліфікаційних характеристик працівників, затвердженому та впровадженому в дію наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29 березня 2002 р. № 117.

Зокрема до завідувача структурного підрозділу медичного закладу (у т. ч. до завідувача стоматологічного відділення) висуваються такі вимоги:

  • повна вища освіта (спеціаліст, магістр) за напрямом підготовки «медицина»;
  • проходження інтернатури за однією зі спеціальностей медичного профілю з наступною спеціалізацією за профілем структурного підрозділу;
  • підвищення кваліфікації (курси вдосконалення, стажування, передатестаційні цикли тощо);
  • наявність сертифіката лікаря-­спеціаліста та посвідчення про присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії з цієї спеціальності;
  • стаж роботи за фахом — не менше 5 років.

Отже, лікар-­стоматолог-­ортопед може обіймати посаду завідувача стоматологічного відділення, якщо має стаж роботи за фахом не менше 5 років та пройде спеціалізацію за профілем структурного підрозділу. Питання про прийняття на роботу працівника на певну посаду, у т. ч. завідувача стоматологічного відділення, перебуває у компетенції керівника закладу охорони здоров’я. Він має зважити ділові якості усіх претендентів на цю посаду з числа фахівців стоматологічного профілю і прийняти відповідне рішення, яке оформляється наказом по лікувальному закладу.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді